Рішення РФ по "Херсонесу" загрожує цілісності комплексу - МЗС

Вівторок, 4 серпня 2015, 02:12

Рішення російського керівництва включити пам'ятки і території Національного заповідника "Херсонес Таврійський" в єдиний реєстр об'єктів культурної спадщини народів РФ ставить під загрозу його існування як цілісного історико-архітектурного комплексу.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

Як зазначили у відомстві, дане рішення РФ є ще одним свідченням ігнорування російською стороною принципів і норм міжнародного права.

"У контексті тимчасової окупації Росією Автономної Республіки Крим та м.Севастополь це рішення російської сторони не може сприйматися інакше, як спроба привласнити культурну спадщину України", - йдеться в повідомленні.

"Спроба російських загарбників видати український об'єкт культурної спадщини, що має світове значення, за свій власний - для всього цивілізованого світу нічого не змінює:" Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора" залишатиметься українським внеском у скарбницю світової спадщини ЮНЕСКО", - підкреслили в МЗС.

Як повідомлялося Путін прийняв рішення включити пам'ятки і територіїНаціонального заповідника "Херсонес Таврійський" до Єдиного державного реєстру об'єктів культурної спадщини народів РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування