Фігурант справи Нємцова змінив зовнішність і полетів в ОАЕ - ЗМІ

Вівторок, 4 серпня 2015, 04:44

Один з основних фігурантів справи про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова Руслан Геремеєв наприкінці березня полетів в Об'єднані Арабські Емірати у складі кінноспортивної чеченської делегації.

Про це повідомляє російська "Новая газета" з посиланням на джерела, близькі до сім'ї Геремеєвих.

Геремеєв є заступником командира чеченського батальйону внутрішніх військ Росії "Північ". Він належить до впливового "клану Геремеєвих", і є з одного боку родичем Адама Делімханова - депутата Держдуми РФ від "Єдиної Росії", а з іншого - сенатора Сулеймана Геремеєва - сенатора від Чечні в Раді Федерації.

Наприкінці березня стало відомо, що Геремеєва в Росії вже немає.

На той момент він не був оголошений у федеральний розшук, проте існували побоювання, що на нього заведено оперативно-розшукову справу, а на кордоні - у всіх аеропортах Північно-Кавказького регіону, які приймають міжнародні рейси, можуть бути поставлені "маячки".

Тому, за даними "Нової газети", Геремеєву було зроблено новий закордонний паспорт на інше ім'я. Кореспондентам "Нової" вдалося поговорити з людиною, яка бачила Геремеєва напередодні від'їзду. Джерело стверджує: зовнішність - зачіска, колір волосся Геремеєва сильно змінилася.

З паспортом на інше ім'я Руслан Геремеєв міг виїхати з Росії під виглядом конюха у складі вельми представницької чеченської делегації, що вилетіла в кінці березня з Каспійська в Емірати на Всесвітній кубок Дубая-2015.

Всесвітній кубок Дубая-2015 відбувся 28 березня цього року. У ньому брали участь два коні Рамзана Кадирова.

Нещодавно інформація про перетин Геремеєвим російського кордону в кінці березня в складі кінноспортивної чеченської делегації була підтверджена ще одним джерелом. Є підстави припускати, що ФСБ вже пробило його нові паспортні дані.

Саме з цим фактом, можливо, пов'язана запізніла гучна заява представників СКР про оголошення Геремеєва в розшук: таким чином слідчі органи намагаються перешкодити його спробі повернутися до Росії.

Наголошується, що в 2014 році між Росією і Еміратами були укладені нові угоди про екстрадицію, що спрощують видачу підозрюваних у злочинах, в той час як видача злочинців з Чечні - абсолютно неможлива справа.

Раніше боєць батальйону "Північ" Руслан Геремеєв був оголошений в оперативний розшук

Також повідомлялося, що слідчі побачили зв'язок між вбивствамиНємцова і екс-депутата Держдуми Ямадаєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування