Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трибунал по MH17 стане неформальною темою на саміті АСЕАН – ЗМІ

Середа, 5 серпня 2015, 03:59

Однією зтем міністерських зустрічей АСЕАН і Східноазіатського саміту, який відбудеться в столиці Малайзії Куала-Лумпурі 5-6 серпня, стане питання про створення міжнародного трибуналу по збитому над Донбасом малайзійському "Боїнгу".

Про цеповідомляє російське видання "Известия".

За інформацією видання, в Куала-Лумпурі США спробують переконати учасників саміту АСЕАН підтримати ідею створення міжнародного трибуналу.

АСЕАН (Асоціація держав Південно-Східної Азії) є міжурядовою організацією, яка була створена в 1967 році.

Основними цілями організації є прискорення економічного зростання, соціального прогресу та культурного розвитку, а також сприяння миру і безпеці в регіоні.

На сьогоднішній день в АСЕАН входять 10 країн: Індонезія, Малайзія, Сінгапур, Таїланд, Філіппіни, Бруней-Даруссалам, В'єтнам, Лаос, М'янма і Камбоджа.

Як повідомлялось, Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття Боїнга, що слідував рейсом MH17 у зв'язку з тим, що Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти, на документ було накладене вето.

Країни учасниці розслідування добиватимуться переслідування винних у авіакатастрофі рейсу MH-17, незважаючи на те, що Росія наклала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування