Білан розповів про тих, хто наживається у зоні АТО

Середа, 5 серпня 2015, 14:55

На лінії зіткнення у зоні АТО виявили і вилучили незаконні вантажі на суму понад 100 мільйонів гривень.

Про це повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби України, керівник Податкової міліції Сергій Білан на засіданні Кабміну 5 серпня.

"На лінії зіткнення існує окремий підрозділ Податкової міліції – "Фантом"… 170 чоловік, які мають два завдання: контроль вантажопотоку на пунктах в’їзду-виїзду і контроль спільно з СБУ, МВС і прикордонниками лінії зіткнення – "зеленки", - розповів він.

"За цей час було виявлено і вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму більше 100 мільйонів гривень", - повідомив Білан.

"Щоденно є вилучення. На жаль, підприємці, які прагнуть легкої наживи, користуються цим (ситуацією), тому різниця в ціні між українською територією і непідконтрольною тимчасово – у тричі. Якщо мікроавтобус можна завантажити у Краматорську за 10 тисяч гривень або за 30-ть, продати його в Донецьку або Горлівці вартує в три рази більше – 100 тисяч гривень", - пояснив він.

Тому, за словами представника ДФС, тим користуються "ті, хто шукає легкої наживи, порушують законодавство, порушують тимчасовий порядок - і ми їх зупиняємо, вилучаємо товар і вживаємо всі процесуальні дії".

Білан також розповів про операцію "Рубіж", яка з травня проводиться для боротьби з незаконним переміщенням товарів через кордон.

У фінансовій сфері, за його словами, за три місяці створено систему, якою "заблоковано спроби сформувати фіктивний податковий кредит на суму 22,6 мільярди гривень" з боку підприємців, які надавали недостовірні документи і фейкові накладні.

"22,6 мільярди гривень податкового кредиту – це приблизно 4,3 мільярди живих коштів державного бюджету", - сказав Білан.

Також, за його словами, за три місяці виявлено конвертаційних центрів загальною сумою обороту на 9 мільярдів гривень – це "не враховуючи сьогоднішню нашу операцію". Матеріали щодо деяких із них – уже в судах.

У підакцизній сфері розпочато дві операції – "акциз" та "нафтопродукт".

Серед ключових успіхів тут Білан назвав: виявлено і заарештовано в порту Очаків 4 танкери з нафтопродуктами; виявлено 5 нелегальних нафтопереробних заводів – на кожному від 1200 до 1500 тонн нелегальної продукції нафтопереробки; виявлено 3 незаконні спиртзаводи в Чернігівській області – вилучено більше тисячі тонн продукції, 70 тонн мазуту тощо.

"Щоденно майже вилучення підакцизної і контрафактної продукції по всій Україні… За цей час ми повернули в державний бюджет 1,2 мільярди гривень. Це: кошти, які були сплачені по вироках у кримінальних провадженнях; кошти, які були добровільно відшкодовані підприємцями", - сказав представник ДФС.

"Крім того близько 900 мільйонів гривень вилучено товаро-матеріальних цінностей – це і бензин, і нафта, і спирт, і кошти, які зараз находяться під кримінальним провадженням", - додав він.

Яценюк попросив, щоб усі кримінальні провадження, які порушено, дійшли до суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News