Лаврову здається, що розслідування аварії Boeing недостатньо міжнародне

Середа, 5 серпня 2015, 14:57

Розслідування аварії Boeing-777 рейсу МН17 "не було незалежним, всеосяжним і справді міжнародним".

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю сінгапурському телеканалу Channel News Asia, передає ТАСС.

Він заявив, що Росія нібито з самого початку була за всебічне розслідування цієї трагедії і навіть підтримала резолюцію Радбезу ООН щодо нього.

"На жаль, почате розслідування не було незалежним, всеосяжним і справді міжнародним. Замість того, щоб діяти під управлінням Міжнародної організації цивільної авіації, що передбачено Чиказькою конвенцією, Україна, Бельгія, Австралія і Нідерланди уклали двосторонні угоди одне з одним, зміст яких так до кінця і не відомий", - поскаржився Лавров.

"Вони організували в серпні минулого року спільну слідчу групу. Дивно, що Малайзія була запрошена приєднатися до цієї групи тільки в грудні 2014 року", - додав він.

Лавров також поскаржився, що Росія отримує "неповну" інформацію про хід розслідування.

Він також заявив, що тільки Росія надала РБ ООН "інформацію" про трагедію.

"Ми надали інформацію з наших радарних станцій в Ростовській області, які здійснювали моніторинг неба в цей час. Американці заявили, що мають знімками з супутника, але так і не надали їх, не зробили їх надбанням громадськості. Те ж саме стосується і українців", - обурився глава МЗС РФ.

Як відомо, 29 липня РБ ООН не змогла прийняти проект резолюції щодо створення Міжнародного трибуналу для розслідування катастрофи Боїнга через вето Росії.

У червні 2015 року аналіз експертів відомого фактчекерського проекту Bellingcat показав, що основні тези Росії про те, що малайзійський "Боїнг" був збитий українцями, є брехливими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...