Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РФ вже хочуть міжнародний трибунал щодо атомних бомбардувань Японії

Середа, 5 серпня 2015, 15:10

Спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін вважає доцільним створення міжнародного військового трибуналу щодо атомних бомбардувань Хіросіми і Нагасакі в 1945 році.

Про це він сказав, виступаючи на "круглому столі" в МДІМВ, присвяченому 70-річчю атомних бомбардувань японських міст, повідомляє ТАСС.

За словами Наришкіна, юристи-міжнародники, філософи, історики, фахівці з військової науці досі ведуть дискусію, чи припустимо було взагалі застосовувати атомну зброю.

"На мій погляд, безперечно одне: спосіб, обраний в 45-му році США не спирався ні на міркування гуманності, ні на військову необхідність", - заявив спікер Держдуми, який очолює Російське історичне товариство.

Зазначивши, що "японська вояччина здійснила тоді безліч злодіянь проти мирного населення Китаю, Кореї та інших країн Азії", Наришкін нагадав, що "на таку поведінку людство дало цивілізований відповідь - вироками Токійського і Хабаровського трибуналів".

"Але цивільне населення міст Хіросіми і Нагасакі до цих злочинів відношення не мали", - заявив він.

У цьому контексті голова РІО задався питанням, які були б юридичні наслідки, "якби гітлерівський режим серед інших злочинів знищив би, скажімо, за допомогою хімічної зброї, доступної в той час, ще ряд міст Європи".

"Хіба це не стало б окремим пунктів Нюрнберзьких звинувачень? Звичайно би стало", - упевнений він.

Але атомні бомбардування Японії - єдині в історії людства - "предметом розгляду міжнародного військового трибуналу досі не стали", констатував Наришкін. Однак, у злочинів проти людяності немає термінів давності ", заявив спікер.

Як відомо, раніше Наришкін виступав з ідеєю засудження "анексії Німецької демократичної республіки Федеративною республікою Німеччина в 1989 році".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування