Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Діамантовий" прокурор стверджує, що постраждав за боротьбу з незаконним видобутком піску

Четвер, 6 серпня 2015, 14:21

Підозрюваний у хабарництві екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць заявляє, то відкриття проти нього кримінального провадження пов'язане з тим, що він займався розслідуванням фактів незаконного видобутку піску.

Про це він сказав на прес-конференції у четвер у Києві, передають "Українські новини".

За словами Корнійця, будучи заступником прокурора Київської області, він дав доручення розслідувати незаконний видобуток піску в селі Погреби.

"Були негласні і гласні слідчі дії. В офіс фірми, яка перевірялася щодо незаконного видобутку піску, прибув депутат Ради Костянтинівський, який вимагав припинити слідчі дії. Він також телефонував Сакварелідзе", - сказав він.

Корнієць додав, що через два тижні в прокуратуру Київської області надійшло звернення Костянтиновського із супровідним листом Сакварелідзе про необхідність припинення слідчих дій.

"Пізніше мене відсторонили від розслідування цього кримінального виробництва. При цьому я жодних дій, спрямованих на одержання хабара, не здійснював. Проти мене проводилися активні негласні слідчі дії", - додав він.

Корнієць заявив, що пізніше до нього в будинок увірвалися озброєні люди в масках-балаклавах для проведення обшуку.

"У мене вилучили 5 тис. євро, 20 золотих ланцюжків, 65 каменів-діамантів, які, згідно з експертизою, коштують 700 доларів, а також мисливський карабін. Ніяких доказів отримання мною будь-яких коштів від кого-небудь немає", - підкреслив він.

Корнієць вважає, що поки він буде доводити свою невинність, проти нього буде відкрито кримінальне провадження про зловживання владою і про незаконне зберігання зброї.

Як відомо, заступника глави слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця затримали за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах 5 липня.

В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності та зброя.

Захист Корнійця стверджував, що вартість знайдених у нього діамантів становить 700 доларів США.

Як повідомлялося, Корнієць вніс заставу в розмірі 3,2 млн гривень і вийшов з-під варти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування