Суд над Сенцовим відмовився розглядати довідки від Яроша

Четвер, 6 серпня 2015, 18:30

Адвокат українця Олександра Кольченка, якого разом з Олегом Сенцової судять в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові, просить суд долучити до справи довідки про те, що вони не є членами "Правого сектора".

Про це вона сказав під час засідання, передає Медиазона.

Адвокат Сидоркіна просить долучити офіційні довідки від "Правого сектора" із завіреним перекладом з української про те, що Олег Сенцов і Олександр Кольченко не перебувають ні в цій громадській організації, ні в політичній партії "Правий сектор".

Довідки за підписом лідера партії Дмитра Яроша.

Проте суддя заявив, що "ПС" заборонений в Росії, і тому ці документи не можуть бути доказами.

"Суд вважає, що подання як доказу документа, підписаного забороненою в Російській Федерації організацією, є неповагою до суду", - заявив суддя Михалюк. Він також виніс Сидоркіній попередження.

Крім того, Сидоркіна зазначила, що в ЗМІ з'явилися публікації, в яких наводяться слова адвоката Геннадія Афанасьєва Попкова про те, що його підзахисний розповів про тиск у тому числі в конвойній кімнаті суду.

Вона попросила долучити публікацію на "Радіо Свобода" з цією розповіддю і аналогічну новина "Медиазоны".

У них Попков каже, що співробітники ФСБ мали домовленість з судом. Суддя заперечує - за його словами, публікації в ЗМІ не є доказами.

"Для суду очевидно, що такого бути не могло і не було", - заявив суддя Михайлюк. У долученні відмовив.

Як повідомлялося, у четвер Сенцов виступив у суді. Він розповів, як його катували співробітники ФСБ.

Режисер також заявив, що був волонтером і до жодних радикальних дій не закликав. Суд над ним Сенцов назвав концертом.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії. Сенцов все спростовує.

Крім нього в цій справі були заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв та Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки - по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, вони повинні давати свідчення в суді проти Сенцова і Кольченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування