МЗС: В результаті спецоперації в Малі один українець загинув, двоє звільнені

Субота, 8 серпня 2015, 19:11

В Малі в результаті спецоперації силовиків зі звільнення заручників один громадянин України загинув, двоє були врятовані.

Про це 8 серпня повідомили в МЗС України.

"У заручниках терористів, які захопили готель в Малі, перебували четверо українців, одному з яких вдалося сховатися", - йдеться у  повідомленні. 

За попередніми даними, отриманими від малійской сторони і місії ООН в Малі, в результаті нападу було захоплено чотирьох громадян України, один з яких загинув.

"Одному з українців вдалося втекти від нападників, зараз він перебуває на базі місії ООН у провінції Мопті. Двоє інших громадян були звільнені в ході антитерористичної операції і наразі перебувають у безпеці", - повідомили в МЗС.

В МЗС зазначили, що посольство України в Алжирі знаходиться в постійному контакті з компетентними органами Малі і місією ООН з метою встановлення персональних даних загиблого громадянина України та з'ясування обставин його загибелі.

"Також вживаються термінові заходи для встановлення зв'язку зі звільненими українцями з метою визначення їх поточного стану та надання необхідної консульської допомоги", - запевнили в МЗС.

Як відомо, 7 серпня в Малі група бойовиків напала на готель Byblos,  де часто проживають іноземці, в тому числі представники місії ООН зі стабілізації у Малі. В ході нападу на готель було вбито співробітника ООН. 

Метою нападників було захоплення заручників саме з числа громадян іноземних держав, які проживають у готелі.  Перестрілка з терористами тривала всю ніч. Малійські сили безпеки готували спецоперацію зі звільнення людей.

Прилеглі до готелю квартали були блоковані армією і силами правопорядку. 

У малійському військовому командуванні поки не надають остаточних даних про жертви нападу бойовиків. Немає також докладної інформації про долю мирних громадян, які перебували у готелі в момент атаки.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування