Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС офіційно викликало на допит сім ватажків "ДНР"

Субота, 8 серпня 2015, 19:54

Слідче управління УМВС України у Донецькій області викликало на допит сім "міністрів" та керівників інших структур так званої "ДНР".

Відповідні публічні повістки про виклик підозрюваних розміщено на сайті облуправління МВС.

"Обвинувачені або підозрювані у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК ("Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації") у встановленому законом порядку будуть викликатись на допити за допомогою ЗМІ", - заявили в МВС.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

При цьому у міністерстві нагадали, що за діючим законодавством організатори терористичних ланок самопроголошеної республіки, які переховуються на окупованій території, можуть бути засудженими заочно.

Зокрема, на допит з необхідністю явитися до слідчого у період з 13 до 21 серпня 2015 року викликаються підозрювані Галина Сагайдакова (голова пенсійного фонду "ДНР"), міністр зв’язку "ДНР" Микола Хардіков, міністр вугілля та енергетики "ДНР" Євген Файницький, міністр агропромислової політики та продовольства "ДНР" Максим Савенко, голова адміністрації "ДНР" Куйбишевського і Київського районів м. Донецька Іван Приходько, заступник генерального прокурора "ДНР" Марія Підсушна (Бавика) та міністр економіки "ДНР" Євгенія Самохіна.

 Галина Сагайдакова (голова пенсійного фонду "ДНР")
"Міністр" зв’язку "ДНР" Микола Хардіков
"Міністр" вугілля та енергетики "ДНР" Євген Файницький
"Міністр" агропромислової політики та продовольства "ДНР" Максим Савенко.
Голова адміністрації "ДНР" Куйбишевського і Київського районів м. Донецька Іван Приходько
Заступник генерального прокурора "ДНР" Марія Підсушна (Бавика).
"Міністр" економіки "ДНР" Євгенія Самохіна

Також в МВС зазначили, що з початку проведення АТО на Донеччині оголошено у розшук 106 організаторів терористичних ланок "ДНР".

"У першу чергу документується діяльність верхівки "ДНР". На сьогодні офіційно оголошені у розшук 11 самопроголошених міністрів, стосовно ще 10 "держдіячів" бандформування збираються докази", - зазначили в МВС.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...