В "Січі" підтвердили, що підозрюваний, який кинув гранату є їхнім бійцем

Вівторок, 1 вересня 2015, 01:17

Командир добровольчого батальйон патрульної служби міліції особливого призначення Олександр Писаренко підтвердив, що затриманий за підозрою у вбивстві бійця Нацгвардії, є членом їхнього батальйону і зараз у відпустці.

Про це повідомляє Громадське.

Як він зазначив у коментарі Громадському, членам батальйону не дозволяється вивозити зброю із зони проведення АТО, тому командир не знає звідки у їхнього бійця з’явилася граната. Однак журналісти помітили декілька гранат на базі батальйону у Межигір’ї.

Окрім того, як наголосив Писаренко, всі члени батальйону є безпартійними, оскільки він є підрозділом МВС.

Нагадаємо, сьогодні після голосування за зміни до Конституції під будівлею парламенту почалися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками. Внаслідок сутичок постраждали більше, ніж сотня бійців Нацгвардії, загинув солдат строкової служби Ігор Дебрін.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Раду і почали кидати димові шашки.

Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату.

Міліція затримала близько 30 осіб, серед яких, і того, хто кинув гранату під Радою.

Глава Міністерства внутрішніх справ повідомив, що кількість силовиків, поранених під час сутичок під Верховною Радою, становить 125 осіб.

Як відомо, Батальйон "Січ" — добровольчий батальйон патрульної служби міліції особливого призначення, створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в місті Києві з членів ВО "Свобода". Командир батальйону "Січ" — Олександр Писаренко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування