Дії коаліції зупинили просування ІДІЛ - прем'єр Канади

Вівторок, 1 вересня 2015, 03:02

Дії низки країн, у тому числі США і Канади в Сирії та Іраку зупинили наступ бойовиків терористичної організації "Ісламська держава", але говорити про завершення боротьби передчасно.

Про це в понеділок заявив канадський прем'єр-міністр Стівен Харпер в ході передвиборного заходу в Оттаві, повідомляє ТАСС.

"Втручання мало ефект і в значній мірі зупинило наступ ІДІЛ, зокрема, на півночі Іраку, а також в якійсь мірі в інших частинах цієї країни і в Сирії. Але може бути не настільки, як нам би хотілося", - сказав прем'єр .

Він додав, що ще рік тому терористи майже "підім'яли під себе" весь регіон, але були зупинені завдяки втручанню коаліції. Також Харпер зазначив, що боротьба з ІДІЛ ще "далека від завершення".

У жовтні 2014 року уряд Харпера прийняв рішення направити на боротьбу з ІД шість винищувачів F-18, два літака- розвідника CP-140 Aurora і один літак- заправник Airbus СС-150 Polaris.

Наприкінці березня поточного року парламент Канади проголосував за продовження участі країни в міжнародній операції по боротьбі з ІД, а також за підтримку союзників в Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...