Путін поїде на парад перемоги в Пекін обговорювати питання поставок газу

Вівторок, 1 вересня 2015, 07:44

Володимир Путін цього тижня відвідає Пекін, де візьме участь в урочистостях, присвячених 70-річчю закінчення Другої світової війни і проведе переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Про це пише РБК.

Повідомляється, що військовий парад пройде в Пекіні 3 вересня. На урочистості прибуде понад 20 глав держав і урядів.

Франція делегувала на урочистості міністра закордонних справ Лорана Фабіуса, США - посла в КНР Макса Бакуса, Великобританія - колишнього міністра юстиції Кеннета Кларка. Єдиним лідером з країн ЄС на урочистостях буде президент Чехії Мілош Земан.

У другий день візиту будуть треті за рік переговори Путіна і Сі Цзіньпіна. За підсумками їх переговорів готується до підписання близько 30 спільних документів, повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков, але назвав тільки один.

Йдеться про меморандум про взаєморозуміння по трубопровідним поставкам російського газу в Китай з Далекого Сходу.

"Газпрому" і китайській CNPC належить провести ряд двосторонніх консультацій для визначення конкретних умов здійснення проекту поставок природного газу по трубопроводу з Далекого Сходу Росії, а також для оцінки його економічної ефективності.

Про східний маршрут - поставок газу з Чаяндінского і Ковиктінського родовищ - "Газпром" і CNPC домовилися в травні 2014 року. Планується, що починаючи з 2019-2021 років компанія буде поставляти в Китай 38 млрд куб. м щорічно. Одразу після підписання цього контракту почалися переговори про західний маршрут - постачання до Китаю газу з родовищ Західного Сибіру в обсязі 30 млрд куб. м в рік.

Торік товарообіг між країнами склав $ 88 млрд, однак у перші шість місяців цього року знизився на 28,7% до такого ж показника роком раніше. Сторони планували вийти на показник в $ 200 млрд до 2020 року. Але поточна ситуація ставить ці плани під сумнів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News