Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко обіцяє покарати винних у сутичках під Радою "політичних божків"

Вівторок, 1 вересня 2015, 13:58

Президент України Петро Порошенко запевняє, що незабаром буде покарано організаторів сутичок під Верховною Радою.

Про це він заявив під час відвідання Центрального госпіталю МВС України, де наразі лікуються 60 поранених під Радою нацгвардійців, повідомляє Укрінформ.

"Я зараз мав можливість поспілкуватися з багатьма з них і донести, що весь український народ пишається ними. І ця позиція, яка на сьогоднішній день домінує - це наша Національна гвардія, яка захищає наш народ, і це кардинальна зміна ставлення до Національної гвардії і представників міліції, ніж тих, що були до Майдану. Ми вже знайшли виконавців, будуть знайдені й організатори, які роздавали бейсбольні бити, які забезпечили принесення зброї", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що нині країна "поранена війною", тому деяким політичним "божкам і князькам" треба тричі думати, перш ніж закликати людей прийти із зброєю під стіни Верховної Ради. Тому зараз вони мають понести за це відповідальність.

"Одна справа, коли український герой віддає своє життя на фронті, захищаючи країну від агресора, і в сто раз важче, коли українець гине у центрі Києва, стаючи жертвою провокацій недалекоглядних політиків, яким потрібно 2-3 мандати  додаткових у районній раді", - підкреслив Порошенко.

Порошенко також висловив співчуття батькам двох загиблих нацгвардійців.

Він також повідомив, що двох солдатів Національної гвардії, які загинули 31 серпня під час сутичок біля будівлі Верховної Ради, - Ігоря Дебрина та Дмитра Сластникова - буде нагороджено орденами "За мужність" посмертно, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, народний депутат, радник президента з гуманітарних питань Ольга Богомолець повідомила про смерть ще одного - третього - пораненого під час сутичок під будівлею парламенту в Києві 31 серпня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування