СБУ розслідує кібератаки на харківського губернатора

Вівторок, 1 вересня 2015, 17:43

Служба безпеки розслідує дві кримінальні провадження, розпочаті за фактами кібератак на главу Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна.

Про це на прес-конференції у вівторок повідомив глава УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар, передає "Інтерфакс-Україна".

Злам електронної пошти Райніна та публікації на деяких сайтах листування, яке приписується йому та голові Харківської облради Сергію Чернову, розслідується за ч.1 ст.361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України.

Поширення інформації про те, що Райнін нібито є таємним інформатором СБУ з жовтня 2009 р і публікація фото матеріалів нібито з його особистої справи, які нібито зробив анонімний співробітник УСБУ в Харківській області в лютому-березні 2014 р, розслідується за ч.1 ст. 361-2 КК України.

"Тут (в опублікованих фото) величезна кількість помилок - дат реєстрації, індекси підрозділів не відповідають і т.д., і т.д. усього порядку 60 помилок, які не допустив би жоден із співробітників", - сказав Пивовар.

Він також не виключив, що до підготовки фейкових документів може бути причетний колишній співробітник СБУ.

За словами Пивовара, для розслідування обох справ будуть залучені сили центрального апарату СБУ, а також допомогу колег із спецслужб європейських країн.

За словами, голови УСБУ в Харківській області, кібератаки з метою дискредитації представників державної влади є частиною плану "Російська весна", розробленого і реалізованого спецслужбами РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування