ЦВК про партію Пушиліна: щодо участі у виборах рішення ще немає

П'ятниця, 11 вересня 2015, 10:46

Інформація про партію "Ми маємо мету", яку очолює один із лідерів "ДНР" Денис Пушилін, на сайті Центрвиборчкому не означає автоматичної участі її у виборах.

Про це йдеться у коментарі речника ЦВК Костянтина Хівренка, наданому "Українській правді".

"На сайті ЦВК у відповідному розділі подано перелік всіх політичних партій, які зареєстровано у Міністерстві юстиції України. Зокрема, партія "Ми маємо мету" зареєстрована в Мінʼюсті 15.07.2013 року", - йдеться у коментарі.

"Щодо участі чи неучасті місцевих організацій політичних партій стане відомо лише після подання ними документів щодо балотування їхніх представників на місцевих виборах до територіальних виборчих комісій", - зазначає Хівренко.

Він наголошує, що дата та номер рішення про участь місцевих організацій політичних партій у цих виборах буде оприлюднена у відповідному розділі на офіційному сайті ЦВК.

"Центральна виборча комісія лише оприлюднює списки політичних партій, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України. При цьому жодним чином не розглядає їх зміст. Тим більше не має жодних юридичних підстав впливати на його зміну", - заявляють у ЦВК.

Реєстрація учасників місцевих виборів почнеться 21 вересня.

Документи партії подають у територіальні виборі комісії.

Як повідомлялося, на сайті ЦВК у списку партій, якими "прийнято рішення про участь їхніх місцевих організацій у місцевих виборах" партія "Ми маємо мету" записана під номером 138, її головою вказаний Пушилін – один із лідерів т.зв. "ДНР".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...