Поліція вимагає від протестуючих звільнити центр Єревану до ранку

Субота, 12 вересня 2015, 01:02

Поліція Вірменії надала демонстрантам час до 05:00 суботи, щоб висловити свій протест і розблокувати проспект Баграмяна в центрі Єревану.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на незаконний характер мітингу, поліція вважає важливою ту обставину, що організатори та учасники незаконної акції повинні мати достатньо часу, щоб висловити свої вимоги, представити їх громадськості, правомочним органам і офіційним особам. Отже, поліція надає час до 5 ранку 12 вересня, щоб висловити свої вимоги і добровільно розблокувати проспект, з умовою, що за цей час збори носитимть мирний характер", - йдеться в заяві поліції.

Також у заяві, зачитаній заступником начальника поліції Єревана Валерієм Осіпяном на проспекті Баграмяна, зазначається, що учасники акції порушили заявлений раніше маршрут проведення ходи.

Активісти громадянського руху "Ні грабежу", виступаючого проти збільшення тарифів на електроенергію у Вірменії, перекрили центральний проспект Баграмяна в Єревані, де розташовується резиденція президента країни.

Після короткого мітингу на площі Свободи поблизу проспекту близько 2 тис. чоловік організували ходу. Шлях у бік резиденції президента перекрили наряди поліції, демонстранти сидять на асфальті, скандуючи: "Баграмян - наш".

Раніше в п'ятницю активісти заявили про намір відновити вуличні акції протесту.

"Ми прийняли рішення знову вийти на вулицю і боротися всіма законними методами, вимагаючи анулювання рішення про підвищення тарифів. Ми йдемо тільки на анулювання рішення. Підемо до кінця", - заявив активіст руху Максим Саркісян.

Як відомо, з 19 червня у Вірменії проходила цілодобова акція протесту проти підвищення цін на електроенергію.

23 червня в 4.30 ранку силовики почали атаку на протестувальників. Спочатку поліція застосувала водомети, а потім на штурм пішли правоохоронці в обмундируванні.

Того ж дня, увечері протестуючі прийняли рішення піти з площі Свободи на проспект Баграмяна неподалік від президентської резиденції для продовження сидячого страйку.

Також повідомлялося, що Державна комісія з регулювання суспільних послуг Вірменії не обговорює можливість перегляду рішення про підвищення тарифів на електроенергію з 1 серпня поточного року, незважаючи на масові протести населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...