Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кононенко про 300 голосів за децентралізацію: шукати будемо усюди

Понеділок, 14 вересня 2015, 08:32

Перший заступник голови фракції "БПП" Ігор Кононенко заявив, що у пошуках 300 голосів для підтримки змін до Конституції у частині децентралізації  до другого читання "будуть розмовляти з усім парламентом, не лише з коаліцією".

Про це Кононенко розповів в інтерв'ю 5 каналу.

На його переконання, питання змін до Конституції стосується кожного народного депутата, а не лише коаліції.

"Чому ми вважаємо, що "Опозиційний блок", якщо він підтримає, не має права голосувати за Конституцію? Це базовий документ. Чому ми вважаємо, що депутати, які не увійшли до тієї чи іншої фракції, теж мають бути виключені з цього процесу? Зміни до Конституції  не є питанням коаліції - це питання всього парламенту. Тому ми будемо розмовляти з усім парламентом, не тільки з коаліцією", - зазначив Кононенко.

"Будемо переконувати, будемо шукати компроміс і будемо шукати 300 голосів", - додав він.

Як відомо,  31 серпня Верховна Рада у першому читанні погодилася внести зміни у Конституцію щодо децентралізації влади.

За це проголосували 265 депутатів. Детально проглянути, хто як голосував можна за цим посиланням.

Голосування відбулося попри позицію фракцій Радикальної партії Олега Ляшка та "Самопомочі", а також мітинг під Верховною Радою людей, які вимагали не підтримувати ці зміни.

Прийнятий документ вдруге відправиться на аналіз Конституційного суду, після чого має бути проголосований 300 голосами депутатів для внесення змін у Конституцію.

Президент Петро Порошенко висловлює упевненість, що під час голосування у другому читанні закону про зміни до Конституції у частині децентралізації "300  голосів буде".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування