На скандал із Мосійчуком Ляшко відповів: У влади майже 200 політв’язнів

Понеділок, 14 вересня 2015, 12:52

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що влада за Петра Порошенка тримає за ґратами майже 200 політичних в’язнів, що більше, ніж було за часів Віктора Януковича.

Про це він заявив на погоджувальній раді парламенту під час обговорення скандалу довкола дій його соратника Ігоря Мосійчука.

Раніше в інтернеті з'явилося відео, на якому видно, як Мосійчук вимагає від лікаря пояснити, чому в реанімації перебувають збройні люди, і грубо обриває її словами, що він "стріляв таких", як вона, і погрожує їй втратою роботи.

Депутат Ірина Геращенко від міжфракційного об’єднання "Рівні можливості" закликала регламентний комітет розглянути цей конфлікт і правомірність дій Мосійчука, назвавши поведінку депутата від "Радикальної партії Олега Ляшка" з жінкою-лікарем непристойною.

"Якщо там були обставини, де лікар-жінка поводила себе непрофесійно, то це не дозволяє будь-якому з народних депутатів, а особливо чоловікам, у непристойній манері спілкуватися з жінкою лікарем. Потрібно звертатися до суду, писати депутатські запити тощо – але не плюндрувати Верховну Раду подібною поведінкою", - сказала Геращенко

Олег Ляшко на це відреагував звинуваченням: "Сьогодні, за часів Порошенка, в ув’язненні перебувають майже 200 політичних в’язнів. За часів Януковича такого не було!".

"Так от, пан Мосійчук минулого тижня витягував з ув’язнення одноногого героя війни, якого до речі, нагороджував президент Порошенко, бійця батальйону "Айдар" Штефана (Андрія Степанкова – ред.), який, одноногий, просидів кілька місяців у тюрмі начебто за звинуваченням у затриманні сепаратиста", - сказав Ляшко.

"Це при тому, що десятки злочинців від банди Януковича продовжують бути на волі – одноногого героя війни тримають в ув’язненні. І таких героїв в одному Ставропільському СІЗО сидить більше сотні", - наголосив він.

"Тому, користуючись нагодою, пані Геращенко, я звертаюся до Вас як до представника президента (з закликом): знайдіть можливості переконати президента Порошенка випустити з ув’язнення політичних в’язнів, героїв війни, які сидять у тюрмі тільки тому, що йдуть проти політики Порошенка", - заявив Ляшко.

"І я прошу вас припинити політичні переслідування захисників України, припинити політичні переслідування партій і політичних діячів. Бо ви вже переплюнули Януковича, сажаючи по тюрмах політичних в’язнів", - додав він.

Зі свого боку спікер Володимир Гройсман вибачився за нетактовну поведінку Мосійчука і закликав депутатів залишатися людьми у будь-якій ситуації.

"Я вважаю, що жоден чоловік, а особливо народний депутат України, не має права так розмовляти з жінкою. Я не говорю про предмет, я не говорю про суть, я говорю про те, що відбувалося – і ми це все бачили", - сказав Гройсман.

Сам Мосійчук у Facebook заявив, що "цинічні бариги від влади" чинять проти нього "провокацію… з обрізаним відео".

Вчора в ефірі телеканалу NewsOne жваво і емоційно обговорювали події пов’язані з звільненням з заграт українського Героя...

Posted by Ігор Мосійчук on Monday, September 14, 2015

"Я шаную і поважаю медиків, які рятують життя людей, в той же час докладатиму максимальних зусиль для очищення медичної галузі від корупціонерів та звірів в білих халатах, які не надають допомогу, а допомагають катувати хворих", - заявив він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування