Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росію чекає міжнародна ізоляція через підтримку Асада - Білий дім

Вівторок, 15 вересня 2015, 06:45

Росія може зіткнутися з міжнародною ізоляцією, якщо вона продовжить надавати підтримку президенту Сирії Башару Асаду.

З таким твердженням виступив у понеділок прес-секретар Білого дому Джошуа Ернест, передає ТАСС.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, що буде, якщо Росія не приєднається до очолюваної США міжнародної коаліції, яка проводить контртерористичну операцію в Іраку і Сирії і буде підтримувати Асада, він сказав, що це "ізолює їх від міжнародного співтовариства ще більше".

"Вони б виконували завдання, протилежні тим, що стоять перед порядку 60 країнами, які в рамках коаліції на чолі з США борються з (терористичним угрупуванням)" Ісламська держава "(ІГ)", - стверджує він.

У той же час, за словами Ернеста, "інтереси Росії в Сирії не знаходяться в повному протиріччі з інтересами решти світу".

"Росія зацікавлена в успіху цієї антитерористичної коаліції. Росія, звичайно, хотіла б бачити успішну реалізацію стратегії з ліквідації ІГ", - сказав прес-секретар Білого дому, знову повторивши, що "для Асада настав час піти".

Як повідомлялося, Росія посилає сигнали США і Саудівській Аравії про те, що може дозволити послабити владу президента Сирії Башара Асада, оскільки прагне створити єдиний фронт проти "Ісламської держави" і зберегти вплив в регіоні.

За інформацією Bloomberg , чиновники з трьох країн, а також від опозиції провели переговори про можливі терміни усунення Асада.

Також повідомлялося, що Росія будує злітно-посадкову смугу в сирійській провінції Латакія, яка є оплотом президента Башар Асада, і направила туди сотні техніків і військових радників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування