Коломойський платив Ванхеке за те, щоб Укрнафтою керували Пустоваров і Кущ

Четвер, 17 вересня 2015, 04:49

Ігор Коломойський уклав таємну угоду з Петером Ванхеке про передачу повноважень керування "Укрнафтою" заступникам голови правління - Володимиру Пустоварову або Олексію Кущу.

Про це у своєму блозі на "УП" написав народний депутат Сергій Лещенко.

Депутат повідомляє про нові подробиці таємних угод з менеджерами "Укрнафти". Йдеться про документ – доповнення до таємного контракту між офшорами Коломойського і керівником компанії Ванхеке.

Згідно з ним, Ванхеке зобов’язувався передати свої повноваження заступникам голови правління – Володимиру Пустоварову або Олексію Кущу. Це люди Коломойського, які досі керують компанією, уточнює депутат.

Лещенко зазначив, що Кущ і Пустоваров не тільки не платять дивіденди до бюджету (2,5 млрд гривень), але і продовжують направляти до суду позови проти держави, яка є головним акціонером "Укрнафти".

Таким чином, очищення компанії "Укрнафта" від впливу Коломойського можливе тільки разом зі звільненням усього правління, у тому числі Куща та Пустоварова, які фактично керували компанією останні роки.

"В іншому випадку зняття  Ванхеке взагалі не мало ніякого сенсу - нехай би підприємством і далі рулили люди Коломойського, було б менше ілюзій про можливі зміни", - наголошує Лещенко.

клацніть для збільшення
 
 

Раніше депутат оприлюднив документи, які доводять, що за те, щоб не втручатися в схеми олігарха в "Укрнафті", Ванхеке отримував 3 мільйони доларів щороку.

Як повідомлялося, голова компанії "Укрнафта" британець Марк Роллінз, обраний зборами акціонерів на цю посаду 22 липня, згідно з трудовим контрактом буде отримувати гарантовану зарплату 500 тисяч доларів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування