Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відправляє своїх військових до Сирії без їхньої згоди - ЗМІ

П'ятниця, 18 вересня 2015, 03:46

Росія відправляє військову техніку і військовослужбовців до Сирії, однак не всі офіцери і контрактники хочуть воювати і деякі з них відмовляються їхати в гарячу точку.

Про це пише "Газета. Ру".

Як повідомляє видання, 17 серпня в одній з військових частин у Східному військовому окрузі РФ командування зібрало "найбільш перспективних", на їх погляд, контрактників в зведену роту з 20 осіб, до неї потрапили кілька офіцерів і контрактників. 27 серпня вони повинні були відправитися у відрядження на поїзді для вивантаження техніки на станції Тунельна під Новоросійськом і повернутися назад в частину.

Проте вже перед самою відправкою в Новоросійськ командир зібрав усіх в частині і сказав, що їх можуть відправити у "жарку країну".

"У нас були бесіди у військовій частині з нашим командуванням. Нам говорили, що в країні прибуття буде жарко і що важливо пам'ятати про гігієну і в жодному разі не робити ні кроку за територію військової частини, також пояснили, що робити і як поводитися в полоні і на допиті. Нам конкретно говорили, що там незвичний для нас клімат, змії, гадюки. Але куди конкретно відправлять, що не говорили, посилаючись на секретні директиви Генерального штабу", - розповіли бійці.

Крім того, за словами співрозмовника газети військового Олексія Н., на зведену групу стрімко переоформили нову зброю. Така бюрократична процедура може затягуватися в російській армії на місяці, але цього разу всі необхідні документи зробили за лічені години.

Олексій повідомив, що спочатку військові думали, що їх перекинуть до краснодарського Темрюка. Потім, на під'їздах до Ростову, припустили, що вони їдуть на Донбас, але виявилася, що їх відправляють до Сирії.

"Майже всі обурюються і не готові їхати до Сирії, інші двоє-троє в силу молодості і довірливості просто думали, що командування не відішле нас туди, а ми поїдемо в Крим або Осетію", - сказав Олексій.

16 вересня в частину прибув представник Генштабу, який заявив, що наказ про відрядження за кордон секретний. Він підтвердив, що роту відсилають в сирійську Латакію, і не виключив участі в бойових діях.

Контрактники вирішили офіційно відмовитися від відрядження, або покласти на стіл рапорти про звільнення. Однак черговий офіцер відмовився приймати їх заяви.

Представник Генштабу РФ, який прийшов до контрактників, всі заперечення щодо законності наказів відмів і відмовився уточнювати план відрядження, пославшись на таємність. Помічник військового прокурора, у свою чергу заявив, що навіть усний наказ особовий склад зобов'язаний виконувати.

Олексій також заявив, що ніхто з військових не проходив медкомісію перед відправкою. Проте в їх картах проставили штамп про те, що скарг у особового складу на енурез, дизентерію, травми, припадки і венхвороби немає.

Через скандалу навколо "відмовників" командування відклало їх відправку до Сирії, намічену на 17 вересня. У частині тепер чекають офіційної військово-лікарської комісії, яку контрактники не проходили, а командир, так само як і рядовий склад, чекає офіційного наказу про відрядження.

Раныіше низка провідних західних ЗМІ повідомили, що російські війська воюють на боці армії президента Башара Асада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування