Міліція забезпечить охорону порядку на час блокади межі з Кримом - МВС

Субота, 19 вересня 2015, 19:10

Понад 100 працівників міліції та бійців батальйону "Херсон" нестимуть службу під час безстрокової акції "Громадянська блокада Криму".

Як повідомив заступник начальника УМВС Херсонщини Ілля Кива, учасники заходу будуть забезпеченні спеціальними наметами, харчуванням та питною водою.

"У випадку необхідності, громадянам надаватиметься медична допомога", - зазначив він, повідомляє прес-центр облУМВС.

При цьому правоохоронці закликали громадян до проведення мирної акції у рамках чинного законодавства і недопущення провокацій.

Як відомо, 8 вересня лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, Рефат Чубаров і віце-президент Всесвітнього конгресу кримських татар Ленур Іслямов оголосили про підготовку акції "Громадянська блокада Криму".

Вони представили документ "Вимоги учасників громадянської блокади Криму до властей РФ", в якому перелічено низку вимог до влади РФ, серед них -  звільнення українських політв'язнів Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олександра Костенка, Ахтема Чийгоза, Мустафи Дегерменджі, Алі Асанова і Таїра Смедляєва, припинення переслідування кримських татар, вільні умови роботи для українських ЗМІ та іноземних журналістів, а також зняття заборони на в'їзд до Криму лідерам кримськотатарського народу/

16 вересня Чубаров оголосив про те, що 20 вересня о 12:00 для вантажівок будуть перекриті усі три дороги, що ведуть з материкової України в Крим.

Він зазначив, що пересування людей і легкових автомобілів буде безперешкодним.

Згодом Чубаров заявив: він не виключає що слідом за "продуктовою блокадою" анексованого Криму кримські татари будуть домагатися припинити постачання електроенергії на півострів.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування