Ірина Луценко – Ляшку: Кров правоохоронців на ваших руках

Середа, 2 вересня 2015, 10:53

Депутат від БПП Ірина Луценко звинувачує Олега Ляшка і його політичну силу в кривавих подіях під парламентом 31 серпня.

"Методи, які використовуються цією партією заради отримання додаткових балів на місцевих виборах та завоювання дешевого авторитету неприпустимі, брехня останніх тижнів та відверті маніпуляції суспільною думкою переросли в жахливий терористичний акт", - заявила вона з трибуни парламенту. 

"Політичний піар на крові та житті наших правоохоронців є огидним", - сказала Луценко.

"Заява про вихід із коаліції – не просто втеча, це уникнення політичної відповідальності. Це намагання зберегти свою незаплямовану репутацію. Але, замаравши руки в крові, вам цього не вдасться. Ваші маніпуляції і ваші дії вклали гранату тій людині в руки. Ця кров на ваших руках. Вбивці! От ваша політична відповідальність!", - додала вона

На думку Ірини Луценко, "боягузи, яким значно важче вибачитися перед суспільством за дестабілізацію ситуації, що призвела до смерті людей, є маргінальним і зникнуть із політичної арени".

"Мова не про цих маргіналів і не про тих шабашників від "Свободи", які почасово відпрацьовують свої шоу на Майдані, стикаючи суспільство, працюючи на руку Кремлю, який їхніми руками відкриває другий фронт сьогодні в Україні…", - заявила вона.

"Хочу звернутися не до них, їх розсудить народ. Хочу звернутися до своїх колег, народних депутатів, до здорового і небайдужого громадянського суспільства: непрості рішення у важкі часи завжди приймаються дуже важко. Брати відповідальність на себе, проводячи непопулярні реформи, складно – легко стояти осторонь і тільки критикувати, не пропонуючи ніякої здорової працюючої альтернативи", - зазначила Луценко

"Легко приходити до влади, коли країна процвітає… Важко працювати в часи війни і розрухи…Не здаваймося, наша сила в командності, яку демонструє сьогоднішня влада, президент і прем’єр – як не важко їм співпрацювати, яку демонструвала до останнього часу коаліція, і я сподіваюся, що вона збережеться…", - сказала вона.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками через проект змін до Конституції в частині децентралізації, який ВР таки ухвалила того дня у першому читанні. У парламенті проти цього закону особливо виступала партія Ляшка і частина "Самопомочі".

Після голосування боєць добровольчого батальйону спецпризначення "Січ" Ігор Гуменюк кинув у силовиків бойову гранату. Внаслідок цього вже 3 молодих хлопці загинули, ще близько 140 осіб поранені.

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою. Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...