Верховний суд РФ пом'якшив вирок сину Джемілєва

Середа, 2 вересня 2015, 14:05

Верховний суд РФ в середу пом'якшив на півтора року вирок сину народного депутата України Мустафи Джемілєва Хайсеру, якого раніше засудили до п'яти років позбавлення волі в колонії загального режиму за звинуваченнями у вбивстві з необережності,викраденні і зберіганні зброї.

Таким чином, апеляційна скарга захисту Хайсера Джемілєва була частково задоволена, повідомляє Интерфакс.

У суді адвокат фігуранта Микола Полозов просив вирок щодо свого клієнта скасувати, у зв'язку з тим, що, за його словами, в Росії Джемілєв був засуджений повторно.

За словами адвоката, Джемілэву вже був проголошений вирок в Україні, проте справу було передано до прокуратури Криму саме незадовго до анексії Криму Росією, внаслідок чого він був повторно засуджений в Росії.

Полозов при цьому наголосив, що захист не оскаржує вердикт присяжних, який був винесений в Краснодарському крайовому суді.

Прокурор у свою чергу заявила, що ніяких порушень міжнародного законодавства не було.

За її словами, вирок законний.

"Справа перебувала на стадії розслідування і була продовжена російською стороною", - сказала прокурор.

Разом з тим, прокурор просила звільнити Джемілєва від покарання по ст.109 УкрФА (вбивство з необережності) за закінченням терміну давності і знизити йому покарання за сукупністю злочинів.

Раніше в ході процесу Джемілєв заявив, що шкодує про те, що трапилося і просив суд проявити поблажливість до нього, нагадавши, що присяжні засідателі при винесенні вердикту також визнали, що він заслуговує на поблажливість за низкою епізодів звинувачення.

Згідно з матеріалами справи, в травні 2013 року Хайсер Джемілев потайки викрав з дому батька в Бахчисараї (Крим) карабін з оптичним прицілом і патрони до нього. Він переніс зброю до свого будинку, розташованого по сусідству, де зберігав на шафі в спальні.

За даними слідства, вдень 27 травня 2013 Хайсер Джемілєв дістав і зарядив карабін, після чого став переміщатися по будинку, прицілюючись з вікон через оптичний приціл у птахів та інших об'єктів. Перебуваючи у ванній кімнаті на другому поверсі, підсудний вистрілив з вікна в голову Февзі Едемова - друга сім'ї Джемільова, котрий саме працював на городі.

10 червня суд Краснодара (РФ) засудив Хайсер Джемілєва до п'яти років колонії загального режиму.

Україна неодноразово просила РФ видати Хайсера Джемілєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...