Коаліція радитиметься з Порошенком і покличе на килим міністрів

Середа, 2 вересня 2015, 15:28

Фракції коаліції у Верховній Раді мають намір провести 8-9 вересня консультації з президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком про роботу парламенту.

Про це журналістам сказав перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, повідомляють "Українські новини".

"Запланована зустріч на вівторок-середу (8-9 вересня) наступного тижня з президентом і прем'єром", - сказав він.

За словами Кононенка, на цій зустрічі обговорюватимуться принципи побудови та прийняття рішень, а також формування ключових законів, які повинен приймати парламент.

"Наступний тиждень буде присвячений тому, щоб змінити систему і підходи до прийняття рішень таким чином, щоб всі фракції коаліції були учасниками процесу", - додав він.

Крім того, на раді коаліції фракції домовилися, що 7 вересня проведуть ще одне засідання, на якому будуть обговорюватися питання подальшої роботи всередині коаліції, а також будуть підготовлені питання для обговорення з президентом і прем'єром.

"Питання про зміни в уряді не піднімалося. Але обговорювалося питання про те, що в грудні закінчується імунітет уряду - це рік після прийняття програми уряду. Тому потрібно зараз зрозуміти і почути кожного міністра, що він зробив за цей час", - додав Кононенко.

Він розповів про домовленості провести зустрічі у форматі представників від коаліції та експертів з різних питань, де будуть заслуховувати звіти кожного міністра, за результатами яких будуть зроблені висновки про ефективність їх роботи.

Кононенко додав, що також БПП на своїх засіданнях фракції буде зустрічатися по черзі з міністрами для заслуховування їхніх звітів.

Фракції коаліції також розглядають можливість, щоб функції координатора коаліції виконував голова парламенту Володимир Гройсман.

Як повідомлялося, заступник спікера Ради Оксана Сироїд відзначає відсутність необхідності переформатування парламентської коаліції у зв'язку з виходом з неї фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...