ЄС на півроку продовжив санкції щодо посадовців РФ - журналіст

Середа, 2 вересня 2015, 17:14

Комітет постійних представників ЄС (Coreper) прийняв рішення на півроку продовжити санкції проти 150 фізичних осіб і 37 компаній РФ, а також самопроголошених народних республік, щодо яких термін дії обмежень спливає восени.

Про це у своєму Твіттері написав брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Посли країн ЄС сьогодні погодилися продовжити санкції щодо 150 осіб та 37 компаній з Росії, Криму та України до 15 березня", - написав він.

"Офіційне рішення буде прийняте 14 вересня", - додав журналіст.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС планує продовжити санкції проти Росії лише на півроку.

Відомо, що у вересні спливає термін дії санкцій (заборона на в’їзд та арешт рахунків у разі їх виявлення) щодо низки депутатів Держдуми, таких як Свiтлана Журова, Олег Лебедєв, Iгор Лебедєв, заступник голови Ради Федерації РФ Юрій Воробйов, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, голова фракції "Единая Россия" у Держдумі Володимир Васильєв, перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Калашников.

Серед тих, хто підпав під персональні санкції ЄС у вересні минулого року – російський генерал-майор Олексій Наумець, причетний до захоплення Криму.

Цей пакет санкцій був впроваджений також проти представника окупованого Криму при президентові РФ Георгія Мурадова, а також ватажка "ДНР" Олександра Захарченко та інших чиновників невизнаних республік сходу України.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...