Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму під будинком Джемілєва "мітингували" провокатори

Неділя, 20 вересня 2015, 14:27

У Бахчисараї (Крим) під будинком одного з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва проросійські провокатори влаштували короткотермінову "акцію", під час якої оточили та заблокували будівлю.

Про це повідомляє кримськотатарське видання QHA. 

"Будинок лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва у Бахчисараї оточили представники так званої самооборони (Криму). Навколо будинку також почали збиратися кримські татари. На місце прибули співробітники поліції. Після цього "самооборона" зняла "блокаду",  - йдеться у повідомленні.

У свою чергу Айше Османова, яка мешкає поруч із Джемілєвим у Бахчисараї, розповіла про подробиці "мітингу" біля будівлі лідера кримськотатарського народу.

"О 9:15 ранку на моїй вулиці зібралося близько 15-20 осіб з мегафоном, з камерою і почали проводити свій протест проти блокади перед будинком Джемілєва. Розмалювали ворота написами "геть із Криму" (напевно забули, що його і так немає в Криму) ... Розвісили якісь транспаранти на паркані, поставили перед собою хлопчиська, який тримав фото із зображенням Джемілєва, і закидали його тухлими яйцями. У портрет не потрапили, але хлопчисько весь як омлет став", - зазначила Османова. 

За її словами, за 15 хвилин учасники акції розійшлися, і на цьому "спектакль" завершився.

Поліція, за словами Османової, яка прибула на місце події, нібито нічого не знала про заплановану акцію, незважаючи на те, що напередодні біля будинку Джемілєва цілий день стояв патруль поліції.

При цьому російське прокремлівське РИА Новости також повідомило про "мітинг" під будинком Джемілєва. 

"Понад 100 кримських татар пікетують у Бахчисараї будинок одного  з ініціаторів продовольчої блокади Криму Мустафи Джемілєва.  Один з учасників протесту Руслан Ганієв повідомив, що в рамках пікету влаштовано флеш-моб, учасники якого закидали опудало Джемілєва яйцями, а "потім взяли на руки і викинули на імпровізоване звалище". Крім того, вони написали балончиками на паркані будинку депутата "Зрадник", "Ізгой", "Іуда", - повідомляє російське видання.

Ганієв додав, що 20 вересня планується низка "протестних акцій біля будівель, які мають безпосереднє відношення до ініціаторів блокади, в тому числі - до власника кримськотатарського телеканалу Ленур Іслямова".

Сюжет про "мітинг" з'явився і на прокремлівському каналі "НТВ".

На повідомлення про "мітинг" біля будинку Джемілєва заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв повідомив: "Це вони заздалегідь готували там масовку з декількох насправді Іуд. Кримські татари їх знають і плюються. ... Загалом, створюють картинку для пропаганди, як і все, втім, що вони роблять у Криму".

 

Як відомо, 20 вересня на адмінкордоні з Кримом розпочалася акція "Громадянська блокада Криму", учасники якої мають намір перешкоджати  руху вантажівок на півострів. 

У квітні 2014 року окупаційна влада Криму вручила лідерові Меджлісу Мустафі Джемілєву "акт повідомлення про недозвіл в'їзду до РФ" - таким чином Джемілєву заборонили в'їзд до анексуваного Криму до 2019 року.

Джерело відео - ATR Channel

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...