Абромавічус стурбований численними обшуками в IT-компаніях

Середа, 23 вересня 2015, 19:58

Глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус вважає, що обшуки в IT-компаніях, які відбуваються останнім часом, викликають настороженість.

Про це він написав на своїй Twitter-сторінці.

"Численні обшуки в IT-компаніях викликають настороженість. Лише протягом цього місяця – понад 5. Інвестклімат це точно не покращує", - зазначив міністр.

"Завтра терміново зранку зустрічаємося з IT-ринком і обговорюємо ситуацію. Шліть інформацію про порушення правохоронних органів мені на aivaras@me.gov.ua", - закликав Абромавічус.

Він також додав, що вже говорив із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та домовився разом із ним вирішувати проблему. Окрім того, Абромавічус планує залучити допомогу бізнес-омбудсмена. "Чесних IT в образу не віддамо!" – запевнив він.

Як відомо, 21 вересня в харківський офіс компанії NIX Solutions прийшли представники міліції.

Один з очевидців повідомив, що у співробітниці NIX забрали пропуск, вдарили її в живіт, після чого вона потрапила до "швидкої". Пізніше стало відомо, що все обійшлося забоєм.

У співробітників NIX Solutions є довідка зі "швидкої" про стан постраждалої, і вони звернуться з нею в прокуратуру.

22 вересня представники силового відомства прийшли в харківський офіс міжнародної аутсорс-компанії Intego.

А наприкінці минулого тижня обшук відбувся в офісі Divan.TV. Під час слідчих дій, за даними компанії, були вилучені два сервери, оргтехніка та 18 ноутбуків, у тому числі - особистих комп'ютерів співробітників.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування