Екс-керівник Чорнобильської зони відчуження каже, що звільнився сам

Четвер, 24 вересня 2015, 12:29

Екс-керівник Державного агентства з управління зоною відчуження Юрій Антіпов стверджує, що сам подав заяву про відставку.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті відомства у четвер.

У коментарі, зокрема, зазначається, що на початку липня 2015 року, під час робочого візиту прем’єр-міністра Арсенія Яценюка до Чорнобильської АЕС , голова Державного агентства з управління зоною відчуження особисто доповідав йому про "катастрофічну ситуацію, яка склалась у зоні відчуження за останні 10 років".

"Тотальна корупція, проблеми охорони, незахищеність кордонів та необхідність негайного реформування системи управління, це ті питання, які треба вирішувати в першу чергу", - зазначено в коментарі.

Крім цього, Антіпов каже, що 8 вересня 2015 року направив Яценюку лист №37192/0/1-15, в якому "детально були висвітленні такі питання: радіаційний стан Чорнобильської зони відчуження, корупція, казнокрадство, крадіжки лісу, металу, будівельних матеріалів та необхідність заміни застарілої системи управління Чорнобильською зоною відчуження".

Він запевняє, що надав конкретні першочергові заходи щодо реформування і стратегічного розвитку Чорнобильської зони.

"Реакції та підтримки уряду на запропоновані заходи не було, тому 22 вересня голова Державного агентства з управління зоною відчуження написав заяву про звільнення за власним бажанням", - сказано в заяві.

Як повідомлялося, на виїзному засіданні Кабінету міністрів у Полтаві 23 вересня було прийнято рішення про звільнення голови Державного агентства з управління зоною відчуження.

Із цією пропозицією до членів уряду звернувся прем’єр-міністр.

Причиною такого рішення Яценюк назвав те, що вказаний чиновник не виконав "чіткі доручення" прем'єра навести лад:

"Наприклад кейтерингова компанія, яка годувала французьких робітників протягом декількох років була замінена на фірму "рога і копита"… Інше: низка компаній, які мали ліцензії на проектні і будівельні роботи отримали листа від керівника зони про те, що їхні ліцензії відкликано, а послуги більше непотрібні..", - розповів прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування