Держдача, де жив Кузьмін, і ще одна перейшли у приватну власність - ЗМІ

Четвер, 24 вересня 2015, 14:16

Щонайменше дві держдачі у комплексі відпочинку "Пуща-Водиця" перейшли у приватну власність – зокрема, дім №46, який орендував розшукуваний Ренат Кузьмін.

А екс-керівник Контрольно-ревізійного управління Петро Андреєв отримав право власності на 4/5 будинку №35, який він орендує по інших документах.

Про це йдеться у сюжеті Марії Землянської для "Слідства. Інфо".

Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" перебуває у віданні Держуправління справами (ДУС).

За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, у квітні 2014 року свідоцтво про право власності на чотири п’яті будинку №35 площею 148,5 кв м там видали на ім’я Петра Андреєва.

Андреєв – колишній очільник Контрольно-ревізійного управління, яке за Віктора Януковича перейменували на Державну фінансову інспекцію. На цій посаді він перебував із 2010 року, а втратив її 5 березня 2014-го. Свідоцтво про право власності на державне майно він отримав за місяць після відставки.

4/5 держдачі перейшли у власність Андреєва

Директор комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" Євген Єгоров здивувався, дізнавшись про це від журналістів: "Андреєв Петро Петрович – з ним маємо договір на проживання, який він оплачує повністю. Я впевнений, що такого не може бути. Для того, щоб це зробити – ми повинні надати листи, ми повинні взяти дозвіл у Державного управління справами".

Ознак життя за парканом відповідного дому не помітили.

Щодо будинку №46, за даними Єгорова, є договір оренди на проживання з колишнім першим заступником генпрокурора Віктора Пшонки – Ренатом Кузьміним, і оплата "постійно йде без усіляких затримок", хоча Кузьмін із червня перебуває в розшуку.

За даними Держреєстру нерухомості, будинок №46 загальною площею понад тисячу кв м теж перебуває вже у приватний власності, а не в державній. Хоча й стоїть порожнім.

"Якщо вірити документам, його подарували. Частинами", - повідомляє "Слідство. Інфо".

Перший договір дарування – половини будинку – було видано у листопаді 2014 року, другий – у квітні 2015-го. За даними журналістів, цей будинок уже належить Лідії Григорівні Шумаковій.

Держдача, де мешкав Кузьмін, подарована Лідії Шумаковій

Директор "Пущі-Водиці" її не знає. За його словами, перепустка на територію комплексу є лише у Кузьміна і членів його сім’ї.

Колись місцем реєстрації Кузьміна був будинок у Києві. Разом із ним у квартирі на Предславинській були прописані Наталя Кузьміна, Лідія Шумакова та Микола Шумаков. Журналісти припускають, що Шумакова – теща Кузьміна.

Як сказали охоронці того дому, вона мешкає там і нині.

Нотаріус Наталя Стегостенко відмовилася пояснювати, як державний будинок перйшов у приватну власність.

Керівництво комплексу "Пуща Водиця" зробило свій запит у реєстраційну службу – і отримали відповідь, що там "немає приватної власності – ні будинків, ні землі, нічого".

Між тим, журналісти підтвердили, що цього року на "Пущу-Водицю" з бюджету кошти не виділяли, утримується комплекс з оплати за проживання, яка за рік значно зросла.

За словами директора комплексу, з’їхав "колишній генпрокурор Пшонка, а так всі залишилися".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування