Депутат: Ложкіна в Австрії перевіряють на відмивання грошей

Четвер, 24 вересня 2015, 16:40

Правоохоронні органи Австрії перевіряють транзакції, які здійснював глава адміністрації президента Борис Ложкін.

Про це у своєму блозі повідомляє депутат Сергій Лещенко у своєму блозі на "Українській правді" з посиланням на джерела в Австрії та Україні.

"Австрія направила в Генпрокуратуру України запит про правову допомогу в розслідуванні, яке проводиться Віднем відносно транзакцій, здійснених Ложкіним. Його прізвище фігурує у кримінальному провадженні за статтею "відмивання коштів", - повідомив Лещенко.

"Джерела в Адміністрації президента кажуть, що справа стосується продажу Ложкіним "Українського медіа-холдингу" у 2013 році структурам Сергія Курченка, коли транзакції проводилися з офшорних фірм на офшорні фірми через рахунки в австрійських банках", - також повідомив Лещенко.

"Підозрілі переводи помітив підрозділ Міністерства внутрішніх справ Австрії, яке займається розслідуванням відмивання коштів і контактує з банківськими установами країни. Воно й написало заяву в спеціальну прокуратуру про те, що є підозра про відмивання коштів  відносно трьох українців", - пише депутат.

За його словами, крім Ложкіна, у кримінальному провадженні фігурують ще двоє громадян України.

"Запит Австрії про надання двосторонньої правової допомоги Віктор Шокін отримав кілька тижнів тому і тримав у суворому секреті", - повідомив Лещенко.

"Сам Ложкін каже, що до нього "не зверталися ані українські, ані австрійські правоохоронні органи", - резюмував Лещенко.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News