Путін в ООН розповість про тероризм, міжнародні відносини і розвиток ООН

Неділя, 27 вересня 2015, 15:35

У своїй промові в ООН президент РФ Володимир Путін планує говорити про російське бачення міжнародних відносин, майбутнє ООН та світової спільноти, та про боротьбу з тероризмом і "Ісламську державу".

Про це Путін заявив в інтерв'ю для телеканалів CBS і PBS, пишуть РІА Новости

"Потрібно буде скористатися цією іжнародною трибуною для того, щоб дати російське бачення сьогоднішніх міжнародних відносин і майбутнього цієї організації та світової спільноти", - заявив Путін.

"Про проблему боротьби, про необхідність боротьби з тероризмом будуть говорити практично всі виступаючі з трибуни ООН, і мені теж не піти від цієї теми. Це природно, тому що це серйозна спільна загроза для всіх нас, це виклик для всіх нас", - заявив він.

Також Путін заявив, що має намір торкнутися історії ООН і питання її подальшого розвитку.

"Рішення про створення ООН було прийнято якраз в нашій країні, в Радянському Союзі на Ялтинській конференції. Радянський Союз, Росія як правонаступниця СРСР, є країною-засновницею ООН і постійним членом Радбезу", - заявив Путін.

При цьому він заявив, що "у поточних світових реаліях альтернативи цій організації не існує", ООН залишається єдиною універсальною міжнародною організацією, яка покликана підтримувати мир у всьому світі.

"Ясно також, що ООН має пристосовуватися до світу, який змінюється, і ми всі постійно дискутуємо щодо цього: як вона повинна змінюватися, якими темпами, що якісно має змінитися", - додав Путін.

Як відомо, раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що настав час реформувати Раду Безпеки ООН. 

28 вересня у Нью-Йорку відбудеться мітинг проти президента РФ Володимира Путіна, який планує виступити на Генеральній Асамблеї ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування