Савченко: Так, я вбивала людей, які нападали на мою землю

Вівторок, 29 вересня 2015, 15:51

Українська льотчиця Надія Савченко заявляє, що у воронезький готель "Євро", її провели під дулом автоматів, а адміністрація нічого не зробила.

Про це Савченко розповіла на суді під час допиту прокурорів.

"Мене провели зі зброєю через ресепшен, провели в номер і закрили", - сказала Савченко.

На уточнююче запитання, прокурора, як так вийшло, що ніхто зі співробітників адміністрації і слова не сказав, вона відповіла:

"Я й сама хотіла б запитати. Адміністрація на мене подивилася. Але вони питань не задавали, чому мене в наручниках ведуть люди з автоматом", - сказала Савченко.

При цьому Савченко заявила, що російським співробітникам ДПС, яким її передали, вона заявила, що є військовополоненими з України.

"Я говорила українською мовою і сказала, що я - український військовополонений", - сказала Саввченко.

Крім того, під час допиту один з прокурорів запитав, чи вбивала Савченко колись?

"Так, я вбивала людей, які намагалися вбити мене, нападали на мою землю", - заявила Савченко.

Після цього прокурори багато разів ставили їй запитання про коригування вогню, проте вона заявляла, що корегувальницею не була. Крім того, вона повідомила, що в її підрозділі, яке знаходилося під керівництвом Мельничука, не було артилерії.

Савченко відмовлялася називати місця розташування українських військ на той момент, заявляючи, що це "військова таємниця".

На прохання прокурорів сформулювати, хто такий сепаратист, хто для неї ворог, Савченко відповіла:

"Противниками я називаю сепаратистів. Сепаратисти - ті люди, які взяли в руки зброю, яку їм дала інша держава і які готові працювати на іншу державу ... А ворог - це військове вторгнення будь-якої держави ... Іноземців, які є військовими, які прийшли на мою землю і вбивають мій народ - це ворог. А найманці це мені і не ворог, і не друг, а так. Вони вбивають, ну і я вбиваю".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування