Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дії Росії в Арктиці загрожують нацбезпеці США - Маккейн

Четвер, 3 вересня 2015, 06:43

Американський сенатор закликає до стримування неоімперіалістичних амбіцій Путіна, які поширюються на Україну, Балтійські країни, а також Арктику і Північну Атлантику.

Про це йдеться в статті американського сенатора від штату Арізона Джона Маккейна, опублікованій в понеділок на сайті The Wall Street Journal.

"Зрештою, амбіції Путіна - від України і країн Балтії до Арктики і Північної Атлантики - вимагають від трансатлантичного співтовариства повернутися до місії, яку багато хто припинив розглядати як необхідну: стримування. Ми повинні демонструвати силу, щоб запобігти конфлікту", - пише сенатор.

Сенатор-республіканець розкритикував президента США Барака Обаму, основна увага якого була прикута до проблем танення льодовиків, в той час як питання безпосередньої російської загрози для північного регіону залишився без уваги.

"Обама зосереджений на проблемах зміни клімату, в той час, як агресивне, боєздатне російське держава, яка управляється антиамериканським автократом, загрожує інтересам Сполучених Штатів і прагне змінити світовий порядок, який Вашингтон підтримував протягом сімдесяти років", - запевняє Маккейн.

"Військова експансія Росії в Арктиці і Північній Атлантиці є спробою встановлення фактичного контролю над цими життєво важливими територіями, так само, як і наміри Китаю відносно Південно-Китайського моря ", - переконаний він, зазначивши, що в обох випадках реакція США є слабкою.

У той же час він відзначає, що зараз американські військово-морські сили через бюджетні обмеження не забезпечені достатньою кількістю важких криголамів для відправки місій в вищезгаданий регіон.

Маккейн звернув увагу, що Росія має у своєму розпорядженні 27 криголамів в Арктиці, в той час як у США таких кораблів всього два, причому один з яких на даний момент виведений з ладу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування