Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала терористів, які планували підірвати житловий будинок у Києві

Четвер, 3 вересня 2015, 10:25

Співробітники Служби безпеки ліквідували в Києві терористичне угрупування, яке планувало вчинити терористичний акт у столиці.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБУ в четвер.

"Затримано четверо членів терористичної організації. Вони планували підірвати будинок на Оболоні", - повідомили в СБУ.

У прес-центрі повідомили, що під час затримання вказані особи вчинили опір і встигли застосувати гранату.

За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Як повідомляє прес-центр СБУ, теракти планували уродженець Сахалінської області (РФ), разом із спільниками, мешканцями Києва та області.

 Фото СБУ

Завдяки спецоперації із задіянням спецпідрозділу "Альфа" терористів затримали біля пункту прийому волонтерської допомоги для бійців антитерористичної операції.

Пункт розташовано на першому поверсі багатоповерхового житлового будинку по вулиці Майорова в Оболонському районі. Зловмисники чинили активний збройний опір – встигли підірвати гранату РГД-5 біля приміщення пункту прийому допомоги. У відповідь правоохоронці застосували табельну зброю – одного із терористів поранено в ногу.

У злочинців вилучено предмети, які могли б застосовуватися для вчинення терактів у столиці.

Під час спроби теракту зловмисники відімкнули мобільні телефони, використовували портативні рації, встановили на авто фальшиві номери. Крім того, вони мали з собою тактичні рюкзаки з камуфльованою формою, каремати, запас харчів для переходу на нелегальне становище.

Як вже встановлено, після теракту організатор терористичної групи мав негайно виїхати на тимчасово окуповану територію АР Крим.

Головним слідчим управлінням СБ України відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Водночас прес-центр "Правого сектора" оприлюднив свою версію подій.

У ПС заявили, що 3 вересня, близько 3.30 ранку в офісі "Правого сектора" на київській Оболоні по вул.Майорова, який є волонтерським центром, пролунав вибух. В приміщення було кинуто гранату.

У ПС кажуть, що виконавців злочину було четверо, а також що вони прибули на машинах з київськими номерами.

"Правий сектор" розпочав власне розслідування цих подій, зазначили в прес-центрі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування