Услід за Києвом дим накрив Черкащину, Вінничину й Житомирщину

Четвер, 3 вересня 2015, 12:25

У Черкаській області 3 вересня спостерігається задимлення через пожежі на Київщині.

Як розповів речник управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко УНІАН, Черкаська область опинилась в зоні смогу, який спричинили затяжні лісові та торф’яні пожежі у Київській області.

Задимлення спостерігається у Жашківському, Звенигородському, Канівському, Золотоніському, Лисянському, Городищенському, Корсунь-Шевченківському, Черкаському районах області та в Черкасах.

Зміни в метеорологічній обстановці, західний вітер та високий тиск істотно вплинули на екологічну обстановку із повітрям в більшості районів області та самому обласному центрі. Через це, істотно збільшилась кількість звернень до медиків людей із хронічними або алергічними захворюваннями, у першу чергу органів дихання.

Як зазначають в ДСНС, найближчим часом ситуація в Черкаській області не зміниться, оскільки напрямок вітру істотно не зміниться, як і атмосферний тиск та вологість повітря.

Якщо задимленість не зменшиться, то у п’ятницю можуть закрити черкаські школи, написав міський голова Черкас Сергій Одарич у Facebook.

Пребуваю на важливій нараді в Мінфіні щодо бюджету на 2016 рік.Тому не можу об'єктивно оцінити ситуацію з димом у Черка...

Posted by Sergiy Odarych on Thursday, September 3, 2015

Чим ближче до Києва, тим більше диму(((

Posted by Sergiy Odarych on Wednesday, September 2, 2015

Крім того, Вінницю накрив дим – і Держсанепідслужба у Вінницькій області розпочала дослідження концентрації ядучих речовин та шкідливості диму, повідомляє Depo.Вінниця.

Однією з версій густого задимлення була пожежа на 96 га лісу в Хмельницькій області.

Представник управління ДСНС Вінницької області Олександр Кутовий сказав "Укрінформу", що смог накрив Вінницю через масове спалювання сухої трави та стерні на полях у передмісті та пожежу в селі Хотень Хмельницької області.

"Попри наші рекомендації населення і аграрії масово спалюють суху траву та стерню на скошених полях навколо міста. Сьогодні хмарно, до того ж вітер дме саме з боку наймасовіших підпалів. Тому у місті смог, що спричиняє ускладнення дихання. До того ж, через пожежу в селi Хотень Хмельницької області димом накрило Житомирську і Хмельницьку областi, накрило й Вiнницю", - зазначив він.

За словами Кутового, ситуація наразі контрольована. Рятувальники оперативно виїздять на місця загорянь, які попри незначні масштаби спричиняють сильне задимлення. Відтак, в обласному центрі смог, відчувається запах гару та важко дихати.

Погодні умови також спричинили загоряння невеликих осередків зосередження торфу в Калинівському районі поблизу русла річки Південний Буг (загалом, 0,5  га). Їх пожежники гасили два дні.

Також про задимлення у Житомирі повідомляють місцеві мешканці. 

Сегодня вообще жесть!!! Но прошел дождь, может немного притушит.

Posted by Vladymyr Lepesa on Wednesday, September 2, 2015

Як відомо, 3 вересня Київ затягувало димом через лісові пожежі. .

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування