Суд арештував 18 затриманих під Радою

Четвер, 3 вересня 2015, 19:35

Печерський райсуд Києва, розглянувши клопотання прокуратури, обрав запобіжні заходи усім 18 затриманим у зв'язку з подіями біля Верховної Ради.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Так, 16 підозрюваним, у тому числі головному фігуранту кримінального провадження, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення застави.

Ще двоє затриманих перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом.

У зв'язку з тим, що прокуратура в суді наполягала на арешті усіх підозрюваних, наразі вирішується питання про оскарження запобіжного заходу у виді домашнього арешту для двох з них в апеляційному порядку.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Один нацгвардієць помер від поранення уламком у серце, у понеділок, ще двоє померли в лікарні у вівторок.

За фактом подій, що відбулися 31 серпня під стінами українського парламенту правоохоронці затримали 18 осіб.

З урахуванням зібраних доказів одному із затриманих повідомлено про підозру за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Іншим затриманим інкримінується ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ч. 2 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News