Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Один з поранених під Радою у четвер був у стані клінічної смерті – Київрада

Четвер, 3 вересня 2015, 21:52

Один з поранених під час сутичок під Верховною Радою 31 серпня у четвер перебував у стані клінічної смерті.

Про це заявив заступник голови Київради Михайло Радуцький у четвер вдень, звітуючи перед депутатським корпусом щодо роботи комунальних служб у сфері охорони здоров'я під час трагічного інциденту біля Верховної Ради 31 серпня.

"За поданою інформацією наразі є дані по постраждалим – це 120 працівників МВС, один оператор телеканалу "1+1", 11 цивільних осіб, хлопці з Національної гвардії України: три герої – негласно, але я вважаю їх героями, - загинули, один в стані клінічної смерті, двоє у важкому стані, три у середньому, 30 – у відносно легкому", - повідомив він.

"Наразі постраждалі отримують належне лікування в Олександрівській клінічній лікарні, лікарнях №17 та №12 та шпиталі МВС й центральному шпиталі в Черкасах", - заявив Радуцький.

Як відомо, детальнішу інформацію щодо поранених силовиків у середу ввечері оприлюднила прес-служба МВС.

31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Один нацгвардієць помер від поранення уламком у серце, у понеділок, ще двоє померли в лікарні у вівторок.

Арештований 21-річний Ігор Гуменюк, який, за словами глави МВС, кинув гранату - боєць добровольчого батальйону спецпризначення "Січ" (складається з членів "ВО "Свобода").

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування