Адвокат Савченко: Слідство навіть не підчистило процесуальне сміття

Середа, 30 вересня 2015, 14:27

Адвокат української льотчиці Надії Савченко не сумнівається, що вирок його підзахисної буде обвинувальним.

Про це Ілля Новіков повідомив журналістам у середу в суді Донецька (Ростовська обл), де розглядається справа, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми чудово розуміємо, що вирок буде обвинувальним. Головне те, як він буде сприйнятий надалі", - сказав адвокат Ілля Новиков журналістам у середу в суді Донецька (Ростовська обл), де розглядається справа.

За його словами, адвокатська група Савченко здивована, що "заради такої "парадної" справи слідство так і не змогло підчистити процесуальне сміття".

Зокрема, він зазначив, що в середу передбачалося допитати двох потерпілих з родини Талалаєвих, житло яких постраждало під час обстрілу 17 червня минулого року.

"Однак це не було зроблено з тієї причини, що показання цих потерпілих слово в слово повторюють показання свідків допитаних напередодні Галини Дмитрієвої і Елли Бурики", - зазначив він.

Він припустив, що держобвинувачення протягом декількох днів буде зачитувати свідчення свідків і потерпілих з матеріалів кримінальної справи, "щоб приспати пильність учасників процесу".

Разом з тим він упевнений, що "це монотонне читання буде перериватися раптовим допитом свідків".

Нагадаємо, під час засідання суду у справі Савченко 29 вересня адвокати звернули увагу судді на те, що свідки Дмитрієва та Бурика дали практично ідентичні свідоцтва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування