Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ закликала МВС узятися за базу "Азова" на заводі в Києві

Середа, 30 вересня 2015, 14:37

Служба безпеки звернулася до МВС з метою вжиття спільних заходів щодо перебування "невідомих" із нашивками батальйону "Азов" на території ПрАТ "Атек".

Це випливає документу за підписом начальника Головного управління СБУ в Києві та Київській області Михайлом Глуговським, оприлюдненого активістом-волонтером Світланою Зварич.

У листі Глуговського на адресу начальника міліції Київщини й столиці Олександра Терещука вказано, що "головне управління отримало інформацію, що територія ПрАТ "Атек" перебуває під контролем невідомих осіб , із знаками розрізнення ППСМОП "Азов", які здійснюють демонтаж устаткування заводу та його порізку на металобрухт".

В СБУ зазначають, що особи, які перебувають на території "Атеку", "зберігають і використовують невідому гладкоствольну і нарізну вогнепальну зброю, а також боєприпаси до неї".

Водночас, Зварич стверджує, що "Азов" на території "Атеку" тренує новобранців і ремонтує техніку.

Вона зазначає, що "практично на кожних вихідних на завод приходять сотні киян на різні навчання: по військовій польовій медицині, на тренування, на смугу перешкод".

"За час перебування "Азов" у на заводі жоден цвях не був демонтований і жоден грам металу не пішов на металобрухт. "Азов" і кияни-волонтери відновили багато станків, балочні крани, цехи, закупили новий крутий плазморіз. Із заводу на війну були відправлені десятки відремонтованих машин", - зазначає Зварич.

"Демонтували і вирізали завод на металобрухт бандити режиму Януковича і кримські зрадники, які й зараз корумпують правоохоронців, суддів і чиновників для того, щоб завершити вирізання заводу і заробити шалені гроші на київській землі", додає вона.

Перевірити їхню діяльність активісти запрошують на "Атек" А. Таранова, В. Грицака, Р. Насірова, В. Шокіна, М. Глуговського, і, звичайно, президента Порошенка.

Як відомо, вранці 31 липня понад 150 активістів громадянського корпусу та курсантів батальйону Нацгвардії "Азов" блокували будівлю Державної фіскальної служби з вимогою дозволити їм використовувати для тренувань і ремонту військової техніки будівлю заводу "Атек".

Нардеп Андрій Білецький заявив, що Фіскальна служба збирається передати будівлю заводу бізнес структурі, яка "співпрацює з терористами".

У Державній фіскальній службі назвали ситуацію на заводі "Атек" контрольованою та заявили, що вона вирішується виключно у правовому полі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування