Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матіос: слідство розбереться, хто розстріляв мобільну групу під Щастям

П'ятниця, 4 вересня 2015, 13:41

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що слідство відповість на питання, чи могли бути причетними українські військові до обстрілу мобільної групи під Щастям.

Про це він заявив у п'ятницю в ефірі телеканалу "112 Україна", передає "Інтерфакс-Україна".

"Прокурором сил антитерористичної операції в зоні АТО факт зареєстрований, розслідується кримінальне провадження. Всі версії, які висуває слідство, перевіряються слідчим шляхом і за допомогою негласних слідчих дій", - сказав Матіос.

"Будь-які коментарі, хто б не були - глава військово-цивільної адміністрації (голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, який заявив про причетність до загибелі військовослужбовців ЗСУ) або громадянські активісти (волонтери) - доречні в колі друзів в закритому приміщенні", - зазначив прокурор.

Він також підкреслив: "Категорично наполягаю, що будь-які коментарі в таких тонких ситуаціях з боку неуповноважених процесуальних осіб є неправильними і незаконними".

При цьому Матіос додав, що наразі знає набагато більше, але не може про це говорити через таємницю слідства.

Також головний військовий прокурор зазначив, що в даний момент військова прокуратура перевіряє інформацію про "кришування" українськими військовими контрабанди в зоні АТО в Луганській області.

"Військовою прокуратурою зафіксовано факт, який мав місце. Але варто відзначити, що немає такого слова як "кришування", а є або "перевищення службових повноважень" або "зловживання службових повноважень", або "отримання неправомірної вигоди".

"...На даний момент йдуть слідчі дії, щоб зрозуміти все-таки, хто стоїть за цим: або диверсійнорозвідувальна група, чи конфлікт людей, яким припинили контрабандні потоки", - зазначив Матіос.

Як повідомлялося, 2 вересня поблизу луганського Щастя було розстріляно зведену мобільну групу, загинули дві людини - волонтер і фіскал, - чотири поранені.

Голова Луганської ОВГА Тука заявив, що до розстрілу зведеної мобільної групи причетні військовослужбовці одного з підрозділів Збройних сил України, які покривають контрабанду товарів через лінію розмежування у цьому районі.

Директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко на своїй сторінці в Фейсбук повідомив, що мобільну групу поблизу Щастя в середу підірвали із засідки, і підкреслив, що до обстрілу може бути причетний "хтось із своїх".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...