У російській опозиції побоюються нових кримінальних справ

Субота, 5 вересня 2015, 02:03

У п'ятницю, 4 вересня, в ефірі НТВ вийшов фільм "патологоанатомів протесту", на думку ряду опозиціонерів, він може послужити основою для нових кримінальних справ.

Про це пише Радіо Свобода.

"У нас триває закручування гайок, зростає тиск на опозицію. У нас вже садять керівників виборчих штабів опозиційних політичних партій, які беруть участь у виборах. Тому, звичайно, це все буде продовжуватися і, може бути, навіть жорсткіше, ніж раніше", - вважає, зокрема, депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков.

В основі нової передачі НТВ - інтерв'ю з Леонідом Развозжаевим, одним з фігурантів так званої "Болотяної справи", яку порушили після попереднього "викривального" фільму телекомпанії "Анатомія протесту-2". У цій стрічці стверджувалося, що опозиціонери готували в Росії заворушення, а допомогу їм надавав грузинський політик Гіві Таргамадзе.

У новому фільмі НТВ "грузинський слід" у російської опозиції підтвердив вже і Развозжаєв. Серед тих, хто розділяє думку про те, що це інтерв'ю Развозжаєв дав під тиском, громадська активістка, еколог Євгенія Чирикова, вона сказала, що побачила у телепередачі "драму зламаної людини" і новий "злив" з Слідчого комітету.

Развозжаєв, серед іншого, стверджує, що зіткнення 6 травня з поліцією на Болотній площі, в ході великого опозиційного виступу, планувалися заздалегідь "вузьким колом оргкомітету" акції, і зокрема, "ліберальним крилом" опозиції - Олексієм Навальним і його соратниками. Автори фільму задаються питанням, чому лідери лібералів "вийшли сухими" з цієї історії.

Цього року "Демократична коаліція", до якої входять ПАРНАС, "Партія прогресу" Навального і ряд інших організацій, планувала виставити своїх кандидатів на вибори до парламентів чотирьох регіонів. Свій список опозиціонерам вдалося зареєструвати лише в Костромській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування