Тбілісі не буде вести компромісну політику з РФ - МЗС Грузії

Субота, 5 вересня 2015, 05:04

Нещодавно затверджений глава МЗС Грузії Георгій Квірікашвілі виступає за продовження всіх існуючих діалогів з РФ і заявляє, що Грузія продовжить з Росією прагматичну, але не компромісну політику.

Про це повідомляє РИА Новости.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі у вівторок призначив на пост глави МЗС екс-міністра економіки Георгія Квірікашвілі, звільнивши при цьому колишнього керівника відомства Тамару Беручашвілі.

"Необхідно зберегти обидва формати діалогу з РФ. Перше, це женевський формат, в якому провідним буде політичний діалог, і нашою головною метою є отримання гарантій від Росії про незастосування сили, а також забезпечення виконання угоди про припинення вогню. З іншого боку, дуже важливий діалог Абашидзе-Карасін. Важливі ті економічні та гуманітарні питання, які розглядаються в рамках неформального діалогу. Тому ми продовжимо максимально прагматичну, але поступову і не компромісну політику з Росією", - заявив Квірікашвілі журналістам.

Систематичні зустрічі спеціального представника прем'єр-міністра Грузії з врегулювання відносин з Росією Зураба Абашидзе і заступника глави МЗС Григорія Карасіна, що проходять в Празі, є одним з видів діалогу між двома країнами. Сторони обговорюють гуманітарні, торгові, економічні, культурні питання.

Другий вид переговорів між РФ і Грузією - Женевські дискусії, де розглядаються політичні теми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування