У Запоріжжі Леніна вдягли у форму збірної України з футболу

Понеділок, 7 вересня 2015, 14:48

У Запоріжжі відбулася акція на підтримку збірної України з футболу у відбірних іграх Євро-2016.

Про це у понеділок повідомляє "Радіо Свобода".

На пам’ятник Леніну фанати вдягли футбольну форму у кольорах національної збірної України. У руці скульптури також закріпили відповідну фанатську "розу" (шалик із символікою).

 Фото Радіо Свобода

За словами одного з організаторів акції Ярослава Гришина, "питання підтримки нашої збірної об’єднує як представників старшого, так і молодшого покоління".

"Не можна зносити пам’ятник Леніну заради того, аби тільки його знести. Треба вести діалог – що буде на цьому місті. Де-юре цього пам’ятника немає, однак поки він фактично існує, треба підготувати громадську думку", – вважає Гришин.

Про сенс одягання Леніна в синьо-жовті кольори він сказав так: "12-й номер на футболці – це номер вболівальників. Таким чином, сподіваємося об’єднати довкола підтримки нашої збірної людей різного віку та різних поглядів".

Восени 2014 року пам’ятник Леніну в Запоріжжі активісти вже вдягали у символічну вишиванку.

За чинним законодавством, що передбачає декомунізацію, скульптурна композиція підлягає демонтажу, однак міська влада Запоріжжя ще не визначилася щодо часу і процедури знесення.

Збірна України з футболу у відбірному турнірі чемпіонату Європи 2016 року нині обіймає третє місце в групі С.

"Синьо-жовті" після перемоги 3:1 над білорусами у Львові 8 вересня, зіграють у Словаччині. Рік тому в Києві українці програли словакам (0:1) і тепер прагнуть реваншу на виїзді.

Зараз в активі збірної України 15 очок, попереду – національні команди Іспанії та Словаччини (вони набрали по 18 балів).

Для прямого потрапляння на Євро-2016 до Франції треба посісти одне з двох перших місць. Команди, які стануть третіми в своїх групах, у листопаді гратимуть стикові матчі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News