Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ знову відмовляється обговорювати борг України і грозить судом

Понеділок, 7 вересня 2015, 16:57

Росія не буде вступати в переговори щодо реструктуризації боргу України.

Про це повідомив журналістам міністр фінансів РФ Антон Силуанов, повідомляють "РИА Новости".

"На відміну від комерційних кредиторів, які сьогодні ведуть переговори з українським урядом, міністерством фінансів про реструктуризацію, російський борг не є державним, суверенним. Щодо суверенних боргів існує особлива процедура врегулювання таких випадків. Ми не будемо вступати в переговори з українським урядом у цій частині. Неодноразово заявляли про це", – сказав він.

За його словами, мінфін РФ виходить з того, що суверенні борги повинні виплачуватися в повному обсязі у відповідні строки.

"Три мільярди доларів США, які ми вклали, повинні бути повернені Росії в кінці поточного року, ми ці кошти спрямуємо на інфраструктурні, важливі для Росії проекти. Нам ці гроші дуже потрібні, особливо в нинішніх умовах... Тому ми будемо вимагати від наших колег, партнерів повернення в повному обсязі суми цього боргу у відповідності з графіком", – додав він.

Силуанов заявив, що в іншому випадку Росія має право звернутися в судові органи, додає "Інтерфакс".

"Ми будемо звертатися у відповідні судові органи. Також ми, як учасники Міжнародного валютного фонду, будемо ставити це питання перед міжнародною фінансовою організацією - про спроможність тієї програми, яка сьогодні прийнята МВФ щодо України", - сказав він, зазначивши, що "у разі неврегулювання боргів перед суверенною державою реалізація таких програм не здійснюється".

Як відомо, 6 вересня, президент Петро Порошенко заявив, що Київ не надасть Росії більш вигідні, ніж іншим кредиторам, умови з питання про реструктуризацію кредиту.

Раніше Україна домоглася списання 20% зовнішнього боргу перед приватними західними кредиторами, а також відстрочку виплат тіла решти кредитів на чотири роки.

Три мільярди доларів, про які йде мова, уряд Миколи Азарова взяв у Росії під час початку протестів на Майдані в кінці 2013 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування