Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст обурений заявою Москви щодо умов повернення Савченко

Четвер, 1 жовтня 2015, 13:50

Заяви Міністерства юстиції Росії про можливість повернення в Україну Надії Савченко свідчать про те, що вирок суду вже написаний.

 Про це сказав глава Мін'юсту України Павло Петренко, передає Інтерфакс-Україна.

"Мін'юст РФ ще раз підтвердив, що в Росії судова система і суди є кишеньковими. Така заява ще до того, як винесено вирок відносно Надії російським судом, говорить тільки про одне - що цей вирок вже заготовлений, і він точно є обвинувальним", - сказав він в четвер на брифінгу в Києві, коментуючи відповідну заяву Мін'юсту РФ.

Петренко зазначив, що подібного роду заяви "далекі від суті юстиції і справедливості". "Їм має бути соромно за те, що вони дозволяють собі такі заяви ще до вироку суду", - сказав Петренко.

Він додав, що українська влада зі свого боку докладе всіх зусиль дл того, щоб Савченко, яка стала "заручницею російського режиму", повернулася в Україну.

Нагадаємо, раніше в Мін'юсті Росії заявили, що питання можливої видачі Україні Надії Савченко після винесення щодо неї вироку суду може обговорюватися за обов'язкової умови визнання Україною рішення російської інстанції і гарантій покарання засудженої на батьківщині.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування