У Мінську напередодні президентських виборів пройшов Марш опозиції

Субота, 10 жовтня 2015, 18:58

У Мінську напередодні президентських виборів відбувся Марш опозиції з гаслами "Від цирку - до нормального життя", "Саша, зходь" і "Поверніть нам голос".

Акція співпала з "Ходою національного прапора", на яку лідери опозиції закликали приходити з біло-червоно-білою символікою, стрічками, креативними плакатами і у вишиванках, пише Білоруський партизан.

За оцінками журналістів, в акції взяли участь до 1,5 тисячі осіб.

Один з організаторів демонстрації - колишній політв'язень і кандидат у президенти на виборах 2010 року Микола Статкевич. Він заявив, що 10 жовтня відбувається остання акція в рамках "Місячника свободи".

"О 24.00 закінчується передвиборна акція, яка захищала від арештів. Сьогодні ми завершуємо наш місячник свободи", - зазначив він.

Оцінюючи кількість учасників заходу, Статкевич зауважив, що майже 5 років в Білорусі не проводилися акції, тому після такої перерви - "кількість нормальний". Він додав, що це наймасовіша акція з усіх, що відбулися за останній місяць.

На місці початку проведення акції виходи зі станції метро "Жовтнева" контролювалися співробітниками правоохоронних органів у штатському, їх також було багато на майданчику біля ратуші.

Один з учасників акції - екс-кандидат у президенти на виборах 2010 року Володимир Некляєв - заявив, що в Білорусі "суспільство залякане, нас лякають новим Майданом".

"Без рішучості і сміливості свободи не буває. Влада лякає нас Україна, але це неправда, Україна не програла, вона вільна", - додав Некляєв.

У ході руху колони співробітники міліції попередили учасників акції через мегафон, щоб вони не порушували правила дорожнього руху, повідомляє БелаПАН.

Насамкінець акції Статкевич заявив, що не бачить сенсу організувати акцію протесту після виборів 11 жовтня. "Сьогодні немає кандидата, за якого варто було б виходити на площу. Немає надії, що можна змусити Лукашенко йти на поступки", - сказав він.

Фото "Наша Ніва"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування