У Києві створили опозиційний Кремлю "Русский центр"

Неділя, 11 жовтня 2015, 19:17

У Києві відбувся установчий з'їзд політичної організації "Русский центр", що об'єднала близько 30-ти противників путінського режиму, зокрема, російських націоналістів.

Як повідомляє "Радіо Свобода", всі вони змушені були покинути РФ через політичних репресій і зараз намагаються створити в Україні опозиційну Кремлю організацію, діятиме підпільно на території РФ. 

Делегати з'їзду зазначили, що ключове завдання організації - "формування в Україні організаційної складової російського революційного націоналізму".

"Наша кінцева мета - створення інфраструктури протесту в Росії. Тут ми створюємо Центр як фактор впливу на внутрішню політику РФ. Можна сказати, що український Майдан звільнив не тільки своїх політичних в'язнів, а й російських, тому що не тільки я, але і багато хто з тих, хто беруть участь у цьому з'їзді і є засновниками нової організації у себе на батьківщині, звичайно ж, перебували б за гратами, якби не Україна", - заявив один із засновників "Русского центра" Денис Вихорев, організатор в РФ проукраїнської "Непримиренної ліги".

Вихорев зазначив, що основний склад членів "Центру" буде в РФ, там вони "вестимуть підпільну роботу".

Серед засновників "Русского центра" - російські опозиціонери і учасники антитерористичної операції на території Донбасу, зокрема, "кіборг" Ілля Богданов - колишній офіцер ФСБ Росії, боєць добровольчого українського корпусу, який попросив політичного притулку в Україні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News