Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Обшуки у заступників Тягнибока пов’язані з подіями на Майдані - "Свобода"

Понеділок, 12 жовтня 2015, 11:41

Обшуки в заступників голови ВО "Свобода" Олександра Сича, Ігоря Янківа та Олега Панькевича проведено у справі щодо подій на Майдані Незалежності у Києві 20 лютого 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об’єднання "Свобода".

Приблизно о 07:00 у понеділок, 12 жовтня, з обшуком прийшли в квартиру екс-віце-прем'єр-міністра України, заступника голови ВО "Свобода" Олександра Сича в Івано-Франківську.

Обшук відбувається також у місті Броди на Львівщині – у заступника очільника партії, народного депутата VII скликання, колишнього голови Львівської обласної ради Олега Панькевича.

А в самому Львові правоохоронці прийшли в помешкання, де зареєстрований керівник партійного суду ВО "Свобода", народний депутат VII скликання Ігор Янків. Там виламали двері.

Янківу передали повістку на допит на 16 жовтня, о 15:00, в Головне слідче управління Генеральної прокуратури (Київ, вул. Борисоглібська, 18).

До Панькевича прийшли з автоматами і, окрім самого помешкання, чатують під вікнами. Усередину не впускають адвоката, повідомляють у "Свободі".

Силовики, які прийшли з обшуком до Олега Панькевича, показали ухвалу Печерського суду м. Києва від 24 вересня 2015 року...

Posted by Lesia Fediv on Sunday, October 11, 2015

Панькевичу надали ухвалу Печерського суду Києва від 24 вересня цього року, в якій зазначено, що обшук відбувається у справі 20 лютого 2014 року, коли на Майдані розстріляли мітингувальників.

Ухвала Печерського суду, якою керуються силовики, проводячи обшук в Олега Панькевича.

Posted by Lesia Fediv on Sunday, October 11, 2015

"Того ранку Олег Панькевич був біля готелю "Україна", допомагав виносити поранених". – зазначає "Свобода".

У помешканні Сича обшук, відповідно до рішення Печерського райсуду Києва, проводить столичний слідчий прокуратури разом із місцевими працівниками СБУ, з якими прибули і поняті. Приводом для проведення обшуку також стали події Майдану, зокрема 20 лютого 2014 року.

"Мовляв, оскільки однією з точок снайперського обстрілу майданівців зі столичного готелю "Україна" був 11-й поверх, а саме на цьому поверсі проживав Олександр Сич, будучи народним депутатом України, він може бути причетний до розстрілів чи володіти якоюсь інформацією", - зазначає "Свобода".

"Характерно, що справа була порушена 2014 року проти самих майданівців за вказівкою Захарченка", - додає партія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування